Pizza pec 100 verzia B1 portál základná - www.kozuby-vano.sk
DOHODNITE SI CENU

DORUČENÍ DO 24 HODÍN

Pre tovar skladom

AUTORIZOVANÝ PREDAJCA

Krbov, kachlí, pecí, sporákov, grilov, komínových systémov

KONTAKT

+421 901 716 757 +421 905 716 757 vano.kozuby@gmail.com info@eurokamna.cz

Shopping cart 0 (položky)

Máte 0 produkty v košíku

V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

DPH 0,00 €
Spolu: 0,00 €

Ceny s DPH

Pokladňa Košík

Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku

Množstvo
Spolu

Počet položiek v košíku: 0 Vo vašom košíku je 1 produkt.

Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Spolu (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokračovať

Kategórie

Pizza pec 100 verzia B1 portál základná

650,00 €

Predaj: Styl Kozvan, Slovensko

KLIKNITE A DOHODNITE SI CENU

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Pizza pec 100 je o celkovom rozmere podstavy 100x100cm. Slúži na prípravu pizze a iných pokrmov o veľkosti ohniska 74x76cm. Pizza pec portál označuje verziu s dekoračným šamotovým portálom. Jedná sa o strednú verziu pizza pece.

Pizza pec 100 je originálna pec , vhodná pre exteriérové i interiérové použitie na pečenie pizze, mäsa, rýb, chleba, koláčov a ďaľších jedál. Pece sú vyrobené z kvalitných žiaruvzdorných materiálov a akumulačných materiálov. Proces ručnej výroby pecí je založený na dlhoročnej tradícii - prikladáme v obrazových prílohách. Manuálna technológia a masívna konštrukcia dáva garanciu vysokej akumulácie, tepelnej odolnosti a v konečnom dôsledku vysokú kvalitu pri praktickej príprave jedál. Ako palivo je možné využiť kvalitné suché drevo alebo drevené uhlie a brikety.

Technické údaje:

Rozmery pece- spodná podstava: 100x100cm

Rozmery vnútorné: 74x76cm

Hmotnosť pece: 600kg

Dymovod dopojenie vnútorné/vonkajšie: 130/140mm

Počet pizze pre naloženie (o30cm): 4ks

Komínové klapka - šúber s tiahlom: áno

Povrchová úprava: biely náter

Dĺžka pečenia pizze: cca 1,5min.

Výška pece: 90 cm (rozmer je orientačný nakoľko ide o ručnú výrobu)

 

Návod na používanie:

Vzhľadom na skutočnosť, že výroba pizza pecí predstavuje vlhký proces je nutné pred prvým použitím pec dokonale vysušiť spôsobom celodenného temperovania pece na malom ohni.

Dobre vysušená pec musí mať biele ohnisko a interiér pece. Až po dokonalom vysušení novej pece na minimálnom ohni je možné pec ohriať na 300°C. K peci doporučujeme doobjednať teplomer, ktorý inštalujeme na dvierkový diel a kontrolujeme teplotu v peci. Pece sú vyrobené v tradičnej technológii a overené mnohonásobnými a dhoročnými skúsenosťami. Kopulovitý tvar pece má za následok pri používaní a sušení vytvorenie vlásočnicových trhlín na povrchu, pece čo však nemá žiadny vplyv na jej riadne používanie a funkciu. Vnútorná časť hrubých 10cm stien zostáva vždy neporušená.

Ak dôjde k puklinám aj vnútornej časti pece, prípadne puklinám väčšieho rozsahu je to svedectvo nesprávneho a nedostatočného vysušenia pece. Akékoľvek porušenie vnútornej ohniskovej časti podlieha prirodzenému opotrebeniu obdobne ako u kachieľ a krbov. Po porušení je potrebné ho vysprávkovať šamotovou zmesou. Optimálne by mala byť pec sušená po dobu troch dní na minimálnom ohni, kedy sa trhlinky vytvoria taktiež - sú však naozaj minimálne. Každé sezónne prerušenie prevádzky používania pece znamená potrebu opätovne pec dôkladne vysušiť. Pre udržovanie a drobné opravy pecí ponúkame repasovací kit, ktorý je potrebné používať za tepla pri každom väčšom i menšom porušení pece. Pece sú armované sieťkou, takže i pri väčšej praskline monobloku je pec dostatočne pevná aby mohla slúžiť svojmu účelu. Technológia stavby monobloku z menovaných dôvodov vyžaduje nepretržitú starostlivosť o pec počas jej používania, aby Vám slúžila a plnila svoj účel čo najdlhšie obdobie. Vyššie menované porušenia povrchu pece sú vyňaté z reklamačných vád a nie sú predmetom reklamácie.

Optimálne drevo pre používanie pece je suché a tvrdé (príklad dub, buk, sladké domáce dreviny a pod.) Pri založení ohňa je potrebné úplne otvoriť komínovú klapku - povytiahnutím šúbra a taktiež otvoriť spodnú časť dvierok pre prívod vzduchu. Vrchnú časť dvierok ponecháme uavretú. Pec postupne zahrievame po dobu 45 až 90 minút v závislosti od veľkostnej verzie. Pri vyhriatí cca na 300°C príp. v závislosti od požadovanej teploty pre konkrétnu prípravu pokrmu môžeme do pece vložiť surovinu pre jej tepelnú úpravu. Ohnisko - pahrebu náradím pre pizza pec odhrnieme do zadnej, alebo bočnej časti pece, ktorú nebudeme využívať pre prípravu jedla. Tiež je možné pahrebu z pece vybrať a využívať k pečeniu celý priestor. Pahreba, ktorá zostáva v peci predlžuje interval vyhrievania pece.

Ak pahrebu ponecháme v peci klapka a spodná časť dvierok zostáva otvorená ako pri vykurovaní pece. V prípade, ža sa rozhodneme pahrebu vybrať, zabezečíme akumuláciu a predľženie intervalu pre pečenie tak že zavrieme obe dvierka i komínovú klapku. Teplo ktoré sa naakumulovalo do šamotovej masy pece je schopné udržovať pracovnú teplotu na dobu 2-3 hodiny.

Pec je možné používať i v základnej verzii avšak je nutné zabezpečiť, aby nedošlo k jej prevádzkovaniu pod holým nebom viacnásobným vplyvom počasia ako je dážď, sneh, mráz a pod. Pec musí byť umiestnená a prevádzkovaná na suchom mieste, alebo obostavaná formou obostavby tak, aby bola zabezpečená jej izolácia. Ak pec nie je vybavená korkovou vrstvou tepelnej izolácie (zateplená verzia) doporučujeme pre zvýšenie akumulačnáho intervalu obalenie jej hornej časti do mäkkej minerálnej technickej vlny o hrúbke 10cm s jednostrannou fóliou z vonkajšej strany a oblepenie spojov fólie zlepením hliníkovou páskou. Formou následnej obostavby pece uzavrieme celú pec, čím dosiahneme dvojnásobné zvýšenie akumulácie pece a jej zvýšenú pracovnú schopnosť. Táto dodatočná izolácia nie je nutnosťou pre prevádzkovanie.

Pizza pece sú obľúbenou, veľmi vďačnou, cenovo dostupnou a univerzálnou verziou pre pečenie a grilovanie potravín. Verzia z dôvodu vysokej hmotnosti akumulačnej masy má 4 upevňovacie oká pre manipuláciu a prevoz. Pri presune na miesto určenia je potrebné použiť mechanické páky, zdviháky, guľáče pre posun a v prípade prístupu manipulačnú techniku ktorá Vám umožní dostať pec na miesto určenia. Na druhej strane máte k dispozícii hotovú plne funkčnú pec pripravenú pre používanie.

Príslušenstvo na objednávku:

teplomer dvierkový do 500°C

 


Dôležité upozornenie!

Pizza pece nesmú byť vystavené nepriaznivým poveternostným vplyvom, ako sneh, ľad, dážď. Je potrebné ich chrániť a izolovať pred nepriaznivými vplyvmi počasia formou prístrešku, obostavby príp. vakom čím si predĺžite životnosť pece. Neodborné zaobchádzanie a manipulácia s pecou je braná ako nedodržanie návodu pre používanie.

 

Pizza pec je vhodná pre používanie v rozsahu typu hobby. 

Podobné produkty

Prosím čakajte...

Dohodnite si vlastnú cenu

Ďakujeme za návštevu našej stránky.

Radi Vám poskytneme poradenstvo pri výbere tovaru, informácie ohľadne skladových zásob a okrem ďalších služieb aj možnosť dohodnúť si individuálnu cenu na tovary z nášho sortimentu.

Zavolajte nám na telefónne čísla: 0905 716 757, 0901 716 757, alebo nám nechajte správu s kontaktom, na ktorý sa Vám ozveme.

Poslať